“Opnå en bedre kropskontrol,
styrke og smidighed”

Pilates / Power Pilates

Med regelmæssig pilates træning


se holdoversigt

opnår du en bedre kropskontrol, styrke og smidighed, men det tager tid at beherske de forskellige teknikker, så vær tålmodig.Grundlæggende er Pilates en træningsmetode, der arbejder på at skabe en velafbalanceret krop. Endvidere er Pilatesmetoden en universel træning for krop og sjæl, hvor der især er fokus på de dybereliggende små, men oftest svagere muskelgrupper, der er ansvarlige for en korrekt og sund kropsholdning. Træningen omfatter styrkeøvelser, opbygning af muskler, udstrækning samt afspænding og kontrolleret vejrtrækning.Pilates er for alle der vil gøre noget godt for deres krop, både for at komme spændinger, rygproblemer og smerter til livs, men også som aktiv sundhedsforebyggelse og for at få en flot veltrænet krop. Målet med Pilates er at opnå den absolutte beherskelse over kroppen ved at kontrollere hver enkelt detalje i øvelserne.Kroppen bliver trænet effektivt for at opnå en naturlig balance mellem smidighed og kontrollerede bevægelser. På den måde bliver den naturlige muskelbalance genoprettet, forkortede muskler bliver strakt ud og svækkede muskler bliver styrket.

Pilatesmetoden lægger i høj grad vægt på kvaliteten i udførelsen og ikke på antallet af øvelser og gentagelser.

Pilates har især fokus på styrkelse af musklerne, stabilisering af kropsholdning og en øget bevægelighed, mens man samtidig undgår at belaste kroppen i for høj grad. Metoden er udviklet af Joseph H. Pilates for mere end 90 år siden og han kaldte sin teknik contrology.

Træningen giver en bedre kropsholdning og balance, idet det fokuseres på centret af kroppen – den dybe mave og rygmuskulatur.

Alt dette tilsammen giver et større fysisk velvære, men i allerhøjeste grad også psykisk, da træningen forbinder krop og bevidsthed.

Timen vil indeholde opvarmning af alle muskelgrupper og derefter øvelser til styrkelse af både store og små muskelgrupper og det hele vil foregå ved kroppens og tyngdekraftens hjælp. Der vil endvidere blive arbejdet en del med styrketræning, dvs. øvelser som styrker skuldre, tri- og biceps og endvidere ryg- og mavemuskler, da de er vigtige muskelgrupper for at opretholde og vedligeholde en god kropsholdning. Har man kontrol over kroppens midte, kan man bevæge resten af kroppen (arme og Ben) mere frit og kontrolleret

Der vil i perioder være øvelser med rodondo-bold, håndvægte og elastikker. Endvidere vil timen indeholde Standing Pilates, Yoga-Pilates og Power Pilates.

Jeg tilbyder Pilates-undervisning for hold med 4-15 deltagere. Også på arbejdspladser.

Uddannet DGI Pilates instruktør.

Holdoversigt