Vidste du, at kosten og ikke mindst kostsammensætningen har en meget stor betydning, hvis du dyrker ekstrem meget motion eller motion på eliteplan. Det er ikke ligegyldigt, hvilken kost og på hvilken tidspunkt, du indtager kosten, hvis du gerne vil optimere dine fysiske præstationer og samtidig bevare overskudsenergi. Som ernæringsrådgiver kan jeg udarbejde en kostplan som udelukkende består af naturlige kostemner dvs. ingen kemisk og kunstigt fremstillede kosttilskud, hvor bl.a. vores vigtige organ, leveren, kommer på overarbejde, idet alle unaturlige, kunstige og kemiske stoffer skal igennem leveren, for at blive nedbrudt.

Helt naturligt vil en idrætsudøvers energibehov og oftest også appetit være større end en stillesiddende persons. Størstedelen af den energi som muskler skal bruge, kommer fra kulhydrater, så det vil være naturligt at spise en kost, som indeholder en masse kulhydrater bl.a. frugt og grønsager. Til opbygning af muskler, som bliver nedbrudt hver gang man dyrker motion, for derefter at blive opbygget igen, skal der bruges protein, bl.a. bønner, kød og mælkeprodukter. Protein skal helst indtages lige efter træning, da det er der proteinsyntesen (muskelopbygningen) er størst. Endelig er der fedtstoffer, som er den energiform, der skal indtages mindst af, da det er den, der mætter mest, men alligevel er fedtstoffer en vigtig del af kosten, da fedtstoffer sørger for at vigtige vitaminer, mineraler og sporstoffer kan blive optaget i kroppen. Vitaminer, mineraler og sporstoffer er vigtige for kroppen at blive tilført, da de sørger for at alle kropsfunktioner og processer fungerer optimalt, fx neurosignaler til muskler og hjerne, fordøjelse mv.

Jeg har erfaret, i mit virke som ernæringsrådgiver og kostvejleder, at det kan være svært at sammensætte en kost, hvor alle de ovennævnte faktorer er repræsenteret i de rigtige forhold og man er derfor tilbøjelig til at falde for fristelsen til at købe fabriksfremstillede kosttilskud og færdigprodukter, som reklamerer med at opfylde netop dine behov.


  
 
  
Ørslev Stationsvej 57, 4100 Ringsted - Telefon: 61 75 12 75 - E-mail: hemmingsen70@mail.dk
Luk